miercuri, 17 august 2011

O iubire de o vară...

Ador vara.Zilele acelea interminabile,nopţile albe,râsetele,statul pe stradă până târziu,sentimentul acela că te îndrăgosteşti din nou pentru prima dată.Toate acestea fac din vară cea mai frumoasă perioadă a anului.
 La asta se gândea băiatul blond şi cu ochi albaştri,în timp ce o lacrimă îi atârna de colţul ochiului.Ştia că nu mai e mult şi toate acestea se vor sfârşi.Ea trebuia să plece din nou în ţara ei,Germania.Băiatul blond începe să îşi aducă aminte de prima dată când o văzuse.Avea părul blond şi creţ.Nişte bucle perfecte îi atârnau uşor pe umeri.Ochii verzi şi buzele roşii.Pielea ei albă ca zăpada îi dădea o inocenţă nepământeasca.Aflase că venise acolo doar la bunici în vacanţă.Mai ştia că o cheamă Johanna.Ce nume frumos.
 În următoarele zile începu să o urmărească.Trebuia neapărat să o cunoască.Observă că venea zilnic pe la ora 7 seara,şi se aşeza pe ultima bancă din parc. 
 După mai multe seri în care o urmărise cum se aşeza acaolo şi începea să citească,îşi făcu în sfârşit curaj şi se aşeză lângă ea.Johanna îl observă,dar nu spuse nimic.Continuă să citească din cartea cu coperţi violet.Nu părea deranjată în vreun fel de prezenţa tânărului.După mai mult momente de linişte,acesta îi întinse mâna tremurândă,şi rosti cu glas încet "Felix".Ea tăcu.După două minute lungi,îi întinse şi ea mâna spunându-i într-o engleză stâlcită "Johanna,nice to meet you.I don't speak English very well".Vai,dar cum de nu îşi dădu seama după nume că nu era din Anglia.
 Au urmat săptămâni în care cei doi se întâlneau în fiecare seară în parc.Într-una din seri,fata îi spuse "Eu o să plec când se termină vara". "Nu te gândi la asta acum",îi răspunse Felix. 
 Acum,aducându-şi aminte de acele cuvinte,şi-ar fi dorit să le fi dat mai mult importanţă atunci.Îi părea rău... 
 Îşi aduse aminte de primul "Te iubesc" pe care i-l spuse atât de stâlcit.Dar el adora imperfecţiunea ei.
 Dar totul avea să se termine. "Şi ce repede a trecut vara",se gândea. 
 Deschise geamul,şi o văzu urcând în maşină.Dincolo de geamul fumuriu,Felix putu observa ochii ei verzi privindu-l.Avea să fie ultima dată când o făceau.Şi oricât şi-ar fi dorit,nu a putut merge să îşi ia rămas bun de la ea.O lacrimă îi curge pe faţă. 
 Maşina porneşte.Trece o jumătate de oră,şi băiatul se gândeşte să o sune pentru a-şi cere scuze că nu şi-a luat rămas bun.În locul vocii ei suave,Felix aude vocea unui bărbat "Sunteţi rudă cu victima?".Felix încremeni. "Care victimă?".Vocea bărbatului îi răspunse "A avut loc un accident.O fata de aproximativ 16 ani a murit".
 Lacrimile încep să îi curgă şiroi pe faţă,şi-ar fi dorit să îşi fi luat măcar rămas bun.Prea târziu însă...
 Deschide geamul,şi înainte să sară,spune un ultim "Te iubesc".
 Totul a fost doar o iubire de o vară...

Un comentariu: